donderdag 8 april 2010

dag 33

Ge hebt afgesproken in de Starbucks in de Coastal City Mall in Shenzhen, China.
Ge neemt de bus van Taipa naar Macao, 30 minuten.
Ge vaart van Macao naar Shen Zhen, 70 minuten.
Ge stapt in een taxi en ge stapt er weer uit, want de chauffeur verstaat niet waar ge naartoe moet. Ge kruipt in en uit een andere taxi, Engels leren ze hier niet op de taxischool, 20 minuten.
Ge vindt een bushalte en ge krijgt uitgelegd dat ge naar de metro wilt, 40 minuten.
In de metro zeggen ze u dat de metro daar niet passeert, waar ge moet zijn, ge moet de bus nemen, 10 minuten.
Ge wandelt in een vreemde straat, ge ziet een Macdonaldsachtige tent, ge dacht dat ge gevraagd had aan de mevrouw of er internet was en ge dacht dat ze ja gezegd had, er is geen internet, ge eet uw chickennuggets en uw frietjes op, ge moet naar het toilet, maar het is bezet, 40 minuten. Ge wandelt verder in de vreemde straat en een ietwat rare Engelstalige man, die denkt dat ge Duitstalig zijt, want hij heeft nog in Zwitserland gestudeerd, vraagt of ge een telefoon hebt. Ge liegt en zegt neen. Maar ge zegt dat hij wel met uw skype mag bellen, is hier een internetcafé? De man neemt u mee naar een internetcafé, ge zijt fier op uzelf dat ge het zo hebt aangepakt en ge hoopt dat er u niemand belt. De man belt naar zijn Chinese vrouw, in verwachting van hun eerste en bedankt u. Gij neemt een foto van google maps waar Coastal City Mall ook in het Chinees geschreven staat. Ge moet naar het toilet, maar het is bezet, 45 minuten.
Ge gaat naar de bushalte aan de overkant van degene waar ge zijt toegekomen en schuift uw fototoestel onder de neus van enkele Chinezen. De derde weet u te zeggen dat ge bus nummer 'wanuntwewaan' moet nemen. Watbliefteru? Wijselijk schrijft ze one-two-one op haar hand. Ge neemt de bus en toont uw foto aan de bestuurder en aan de madam die naast u zit en ge peinst dat ge in uw broek gaat doen, 40 minuten.
Ge stapt af aan de Coastal City Mall en ge loopt de eerste winkel binnen. Of ze weten waar de Starbucks is, neen? Ge beeldt een kopje koffie uit, ge slurpt zelfs. In de Subway, die andere keten, moeten ze dat wel weten, denkt ge, ge kunt precies niet goed meer denken en ge loopt de meest esthetische kant van het complex uit, dat lijkt u nu de enige logische keuze. Als al de rest verdwijnt, blijft er steeds de esthetiek. Ge waart daar beter naar de wc geweest in de Subway, 15 minuten.
400 meter verder ziet ge de Starbucks, er is nog 1 tafel vrij op het terras, ge twijfelt wat ge eerst gaat doen, piesen of tafel inpalmen, 5 minuten en 2 seconden (de tafel natuurlijk)
Ge zijt nu 315 minuten onderweg geweest en ge beslist dat ge er nu minstens evenveel gaat blijven zitten, tot het donker wordt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten